Studiecirklar

Föreningen har i nuläget 5 st cirklar igång, och man träffas 12-15 gånger per termin. Varje cirkel leds av en erfaren cirkelledare och eftersom det är cirklar vi har, inte kurser, så arbetar var och en med vad man önskar. Vare sig man vill binda böcker från grunden, göra lådor eller resturera äldre böcker är man välkommen att gå med i en cirkel. 

Måndag

Eftermiddag

13:30-16:30

Iambe Liffner

Måndag

Kväll

18:00-21:00

Åsa Danielsson

Tisdag

Eftermiddag

13:30-16:30

Håkan Ahldén

Tisdag 

Kväll

18:30-21:00

Mikael Alexandersson

Onsdag

Kväll

18:00-20:30

Carin Ingmarsson

Passar ingen av tiderna dig? Hör av dig till oss, det kanske finns fler som är intresserade av att starta en ny cirkel! Du når oss antingen på kontakt@bokbindning.se eller via formuläret här.

Clamshell- Kassett för att skydda böcker
Clamshell- Kassett för att skydda böcker
Låda
Låda

Avgifter

Vår ekonomin grundar sig på medlemsavgifter, cirkelavgifter och ersättning från Medborgarskolan.


Medlemsavgiften är 275 kronor per år och betalas in senast en månad efter årsmötet som hålls på våren. Cirkelavgiften är 700 kr/termin för medlemmar, är man ej medlem i föreningen så är den 900 kronor/termin. Cirkelavgiften betalas senast en månad efter terminsuppstart. Material subventioneras inte av föreningen, utan medlemmar och cirkeldeltagare betalar självkostnadspris. Detta betalas in i slutet av varje termin.

Om föreningen

Föreningen grundades våren 1979 av ca 20 entusiaster varav en var professionell bokbindare. 

Föreningen kunde starta tack vare ett bidrag från Westman-Wernerska kulturfonden. Till detta kom att föreningen fick möjlighet att husera i en verkstadslokal som upplåtits och i ordningsställts i Gamla Linköping. Idag har föreningen en rymlig, välutrustad och ändamålsenlig verkstad i Vasastaden.

1984 fick föreningen ett uppdrag från Medborgarskolan att utarbeta en studieplan för bokbinderikurser landet över och att utbilda nya ledare. Idag har föreningen ett fortsatt samarbete med Medborgarskolan för våra studiecirklar.

Utöver de ordinarie studiecirklarna ordnar föreningen utflykter som har samband med bokbinderi, en årlig glöggfest och andra aktiviteter. Därutöver deltar föreningen med att visa upp sin verksamhet i olika sammanhang. Även ett antal kortkurser har anordnats under årens lopp.

Föreningens styrelse och medlemmar arbetar ideellt och vår ekonomi grundar sig på medlemsavgifter, cirkelavgifter och ersättning från Medborgarskolan.

Styrelsen

Mikael Alexandersson, Ordförande

Iambe Liffner, Vice Ordförande

Britt Lindén, Kassaförvaltare

Timmy Erita, Materialförvaltare

Tove Alsén, Sociala Medieansvarig & Sekreterare

Carin Ingmarsson, Suppleant